Известие

Collapse
No announcement yet.

Пружини EIBACH се трошат от няма и нищо!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пружини EIBACH се трошат от няма и нищо!

Преди около 2 години счупих предна лява. Купих си втора ръка 4 пружини и я подмених. Всички други бяха без ръжда и изглеждаха перфектно. Счупената също нямаше ръжда.

Преди 2, 3 дена започна да прихлопва нещо от зад. Днеска слагам зимните гуми и гледам задна дясна пружина се вее свободно. Счупена по средата.

Става въпрос за пружините от Про-кит (червените).

Някой чупил ли е такива пружини?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

По принцип не съм чувал за много счупени пружини...еле па спортни...
    Не знам какво правиш, за да ги чупиш...
    Аз съм карал с про кит и не са мърдали...адски здрави пружини...
    На стенд имаш ли някакви отклонения?

Comment

Ми нямам отклонения. Всичко е перфектно на реглажа. Не карам душманската по дупките, пазя я по принцип... и аз това се чудя. Имам резервни. Ще си я сменя. Въпреки, че резервните са малко ръждиви от горе и ще ги боядисвам сигурно сега и ще видим колко ще изкарат.

Странна работа...

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Странна работа...
        Има ли вероятност да си взел ментаци? От къде ги купи?
        sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Бяха си на колата като я купих. Eibach си е. Тези които купих за резервни са същите. По-скоро проблема ще да е в меките амортисьори. Може би тези пружини си искат и твърди амортисьори, за да не поемат толкова тежеста на колата.

Тя кой знае от кога е счупена, аз вчера я разбрах. Беше се завъртяла малко и е хлопала. Сега не хлопа след като я наместих горе в тампона и я пуснах на земята. Сигурно отдавна е така.
          Last edited by oem; d.m.y г., 09:27.

Comment

Бе съмнява ме да е заради това... Тя тая пружина освен, че видими е по-дебел метала от на стандартната, имат и по-къс ход... Дай някоя снимка ако не е сложно да се види как точно е счупена... Иначе от злостен удар в дупка не е съвсем невъзможно да се скърши това нещо...

Comment

Аз не ходя по дупките. Минавам или много бързо през тях или едвам едвам. Счупена е след 2-рата навивка от долу на горе където е края на омекотителя (шлауфката) и сега само тая шлауфка държи пружината да не се върти.

Предната пружина и тя така беше счупена и пак така шлауфката я държеше на место.

Виждал съм на други 156-ци с други модели спортни пружини пак така да ги чупят - счупен Новитек например съм виждал. И той там по същия начин. На шлауфката. И тая кола и тя беше с нормални амортисьори.
              Last edited by oem; d.m.y г., 11:07.

Comment

Да не би да се събира вода и кал там точно от тия гумени шлаухчета и да ръждясва..? На мен тия шлаухчета честно казано доста безмислени и дори вредни ми се виждат...

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Счупена е след 2-рата навивка от долу на горе където е края на омекотителя (шлауфката) и сега само тая шлауфка държи пружината да не се върти.

Предната пружина и тя така беше счупена и пак така шлауфката я държеше на место.
                  Аз съм със стандартни пружини и амортесьори, и на мен ми беше счупена предна пружина по същия начин!
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                  Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                  Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                  Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Без теч шлауфки пък дрънчи и се износват пружините там кадето лягат една в друга навивките и се изтъняват. Не мисля, че причината е там, но знае ли човек.

Comment

Абе умарят се явно пружините. Моята кола не е 156, но и аз счупих задна прижина, която е АПЕКС. Амортисьорите ми обаче не са меки. Ползвам КОНИ. Ето че доста случаи се събраха на счупени пружини.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Марката на моите пружини не я знам, но са червени и я карам от 2 години колата със стоковите амортисьори, а преди мен кой знае още колко с тея пружини... и да не чува дявола за сега няма счупена пружина. Но предполагам че са на Eibach
                        Last edited by zombiran; d.m.y г., 13:29.

Comment

Аз също карах със стокови амортисьори и про кит и не съм имал никога проблеми.

Comment

моята колае със задни ейбах-червени вече година и половина и нямам ядове даже от 5 месеца и газова бутилка имам отзад, то дано и да не се чупи ,че....
                            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Дали на колегата му дреме колко хора карат със спортни пружини и НЕ са счупени..?

Comment

Working...
                              X